Még le sem csengett a Dead Space 2 őrület, illetve a Severed DLC körülötti felhajtás, az EA már is bedobta a mézesmadzagot, s a Dead Space 3-ról beszél.

Az EA egyik interjújában néhány szót ejtett a Dead Space 3 koncepciójáról, amiből úgy tűnik, hogy a játék hasonlítani fog a Capcom sikerese Resident Evil 5 játékához. Frank Gibeau, az Electronic Arts elnöke arról beszélt, miként szeretnének még jobban benyomulni a piacra.

“A Resident Evil sorozat bámulatos volt, a korábbi verziók egyszerűen fenomenálisak. A Capcom kiváló munkát végzett a franchise piaci gyarapításával. Úgy gondolom, akad még néhány terület, ahová a Dead Space-szel benyomulhatunk, ezáltal is nagyobb közönségre szert téve anélkül, hogy a minőségen és a túlélő horror mechanizmuson csorba esne. Így látjuk a Dead Space 3-at és ezt is fogjuk tenni vele.” – nyilatkozta Gibeau.

“Összességében szeretnénk az egész dolgot az akció műfaj felé terelni. Az Electronic Arts ezidáig nem tett erre a lapra, a túlélő-horror műfaj jól bevált. A third-person akcióról azt gondoljuk, hogy meg tudjuk csinálni, és a Visceral Games keményen dolgozik ezen. A horror filmek jó filmek, évtizedek óta műküdő, bevált recept, s ez igaz lehet az interaktív termékekre is” – zárta le a beszélgetést Gibeau.