A tengeren túl ma jelenik meg a Medal of Honor: Warfighter, s olyan dolog történt a játék tesztkódjait illetően, ami még korábban nem nagyon: az Electronic Arts – vélhetően tartva a kudarctól – nem küldte ki időben azokat a legnagyobb magazinoknak.

Ha figyelemmel kíséred a tőlünk nyugatabbra lévő országok gémer magazinjainak szokásait, akkor te is jól tudod, hogy a játék megjelenése napján már reggel elérhetők az arról készült tesztek, köszönhetően annak, hogy a kiadók már néhány nappal a megjelenés előtt szétküldik a kódokat.

Az Electronic Arts – egyelőre nem tudni milyen megfontolásból – ezt ezúttal nem tette meg, s máris beindultak a találgatások, hogy ennek mi lehet az oka. Bár a 2012-ben megjelent Medal of Honor vegyes kritikákat kapott, mégis elkelt belőle 5 millió darab világszerte. A Cowen & Company elemzője, Doug Creutz szerint ezúttal nem így lesz.

A Medal of Honor: Warfighter valószínű, hogy nagy csalódás lesz. (…) bár a játékkal szembeni várakozások 3-4 millió példányos eladást sejtetnek, mi nem így gondoljuk. Ez még mindig túl magas, vélhetően ez a szám valahol 2 millió példány körül áll majd meg.

Creutz kitért arra is, hogy miért nem elérhetők még a tesztek a játékról. Véleménye szerint egy héttel az olyan AAA kategóriás játékdömping előtt, mint az Assassin’s Creed III, Call of Duty: Black Ops 2 vagy a Halo 4, az Electronic Arts úgy gondolta, nem tenne jót az eladásoknak, ha a megjelenéskor már elérhetők lennének a tesztek.

A tény, hogy a kiadó nem küldte ki időben a tesztkódokat, számunkra nem azt mutatja, hogy túlságosan megbíznának a játék minőségében.

Így vagy úgy, hamarosan kiderül, mi is jelentkezünk a saját tesztünkkel!