A Mass Effect 3 első napos DLC-je körül nem szűnik a felháborodás, azonban az Electronic Arts most hivatalosan is válaszolt arra vádra, miszerint a From Ashes DLC a megjelenés napján már rajta volt a lemezen.

Arra a közleményre, melyben a BioWare korábban azt állította, hogy a From Ashes DLC-n addig nem dolgoztak, amíg a teljes játék nem készült el, ergo a lemezre sem kerülhetett rá, a YouTube-on megjelent egy videó, melyben a rajongó megmutatja, hogy a PC-s verzió egyik sorában elegendő megváltoztatni egy kódot, s máris elérhetővé válik a Prothean csapattag a DLC letöltése nélkül is.

 

Az Electronic Arts a Game Informer megkeresésére hivatalos közleményt adott ki a vádakkal kapcsolatban:

 

 A From Ashes egy 600 MB+ letöltés, mely csak és kizárólag új tartalmat foglal magába, az Eden Prime küldetést, új párbeszéd elemeket Javik-kal, új átvezető videókat, a Prothean fegyvert és minden egyes csapattag számára egy új öltözetet. Az összes említett tartalom akkor készült, amikor az eredeti játék hitelesítés alatt állt, és nem kerültek rá a lemezre. Mint ahogy azt korábban is jeleztük, Javik a kampányba történő problémamentes integrálása érdekében a karakter modellt, és néhány framework elemet azonban a lemezre kellett tenni. Ugyanígy jártunk el Zaeed-del és Kasumi-val a Mass Effect 2-ben.