A Sony közzétette az elmúlt pénzügyi évének legfőbb mérőszámait, amiből kiderült, hogy a PlayStation 4 valóban arany tojást tojó tyúk a japánok számára. A konzol nagyon jól fogy. 

Csak az elmúlt egy évben (2015. április 1-2016. március 31.) 17.7 millió darab PlayStation 4 fogyott világszerte, s ezzel a vállalat Game & Network Services részlege 84%-kal növelni tudta profitját az előző évhez képest, amikor is 14.8 millió darab PS4-et értékesítettek. Hogy érzékeltessük, hogy ez a közel 18 millió darab konzol mennyi is: a megjelenése óta eltelt két és fél évben Xbox One-ból összesen ennyi fogyott!

A játékos részleg bevétele 13.7 milliárd dollár volt, mely majdnem 12 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. Az árbevétel nem csak a hardver eladásainak köszönhető, nagyban hozzájárul a Network, azaz a hálózati jellegű bevételeinek ugrásszerű növekedése: 3.2 milliárd dollárról 4.9 milliárd dollárt elérve.

A teljes Game & Network Services 785 millió dolláros profittal zárta az évet, mely nagyban hozzájárult a Sony egészséges pénzügyi eredményéhez: 71.7 milliárd dolláros árbevétel mellett 2.7 milliárdos adózás előtt eredményt ért el.