A GameInformer legfrissebb száma volt hivatott az első Borderlands 2 részleteket közölni, amik természetesen kiszivárogtak, s összegyűjtötték a rajongók a legfontosabbakat.

A Gematsu szerint a játékban ismételten lesz négyfős kooperatív mód, azonban a korábbi rész főszereplői a folytatásban NPC-k lesznek, s a helyükre új szereplők kerülnek majd. Egyikőjük épp a GameInformer címlapján díszelgő törpe, Salvador, aki egyszerre két fegyverrel is képes halált osztani. Ami a küldetéseket illeti, azok dinamikusan változnak, s az elbaltázott feladatoknak következményei lesznek a játék későbbi részében.

A történetről gyakorlatilag semmit nem lehet tudni, kivéve a fejlesztők ígéretét, miszerint Claptrap visszatár majd. Lesz egy fontos újítás a játékmenetben, melynek neve Eridium, ami nem egy egyszerű fizetőeszköz lesz, hanem más elemekkel kombinálva fejlesztheti majd a járműveket és a fegyvereket is. Nem találkozhatunk a folytatásban az eredeti Borderlands fegyverekkel, ezek helyett fejleszthető mordályok kerülnek majd, a fegyvergyártók egyedi stílussal rendelkeznek, ezáltal jobban elkülönülnek egymástól. Változatosabb járműveket is ígérnek, a GI megemlít egy négyüléses járművet, illetve mutat egy képet a Bandit Technicalról.

A fejlődési fa az eredeti játékban található háromágú lesz, bizonyos cuccok serkentő hatással rendelkeznek. A mesterséges intelligencia fejlődik, az ellenfelek kommunikálnak egymással, jobban együtt élnek a cselekménnyel.

A Borderlands 2 – jelenleg így tudjuk – 2012 áprilisában jelenik meg Xbox 360, PS3 és PC platformokra.