Mark Cerny, a PlayStation vezető tervezője interjút adott a Wired magazinnak, amiben konkrétumokat árult el a következő generációs PlayStation-ről. Ami biztos, idén nem jelenik meg a konzol.

A legfontosabb kérdés, ami milliókat foglalkoztat, hogy a következő PS vajon kompatibilis lesz-e a mostani játékokkal. Cerny elárulta, hogy az újgenerációs konzol – amit szándékosan nem nevezett PlayStation 5-nek – visszafele kompatibilis lesz, azaz, senkinek nem kell aggódnia, hogy ne futnának a mostani játékai rajta.

A gép valódi ugrást képvisel majd, nem ráncfelvarrásról van szó, mint a PlayStation Pro esetében. Lesz benne lemezmeghajtó, így azoknak sem kell aggódnia, akik béna internetkapcsolattal rendelkeznek csupán, valamint a mostani PlayStation VR-ral is kompatibilis lesz a gép.

A konzol lelke egy harmadik generációs AMD Ryzen processzor lesz, a GPU pedig egy egyedi, AMD Navi chip. Háttértárként már SSD lesz a gépben, ami nagy ugrás lesz a mostani HDD-hez képest. Cerny ezt egy példával is szemléltette: a Spider-Man PS4 Prón 15 másodperc alatt tölt, az új gépen ez már csak 0.8 másodperc lesz.

A Sony természetesen fokozatos átmenetre készül, hisz nem szar torkon 90 millió felhasználót: egy jó ideig a játékok mind PS4-re és az új gépre is meg fognak jelenni.