Előkerült a korábbi, Christiano Ronaldo-val készült Pro Evolution Soccer 2013 trailer teljes verziója, s az első részletek is napvilágot láttak a játékból. A Konami ismét ígérget, mi meg természetesen kételkedünk, és dejavu érzésünk van.

A Konami tegnap mutatta be hivatalosan a PES 2013-at, s azt ígérik, hogy a sorozat visszatér a gyökereihez. Gyakorlatilag az összes platformra megjelenik a játék, nevesem: Xbox 360, PS3, Wii, PC, PlayStation 2, PSP és 3DS, a PS Vita verzióról hallgatnak, mint a sír. Jon Murphy, a játék európai divíziójának vezetője elmondta, hogy tökéletes irányítást és szabadságot kapnak majd a játékosok. Húha, ezt később számon fogjuk ám kérni!

A fejlesztő csapatnak rengeteg ötlete van, mint például az, hogy a labdát teljes kontrollunk alá vonhatjuk majd, és abszolút manuális passzokkal és lövésekkel zsonglőrködhetünk. A védők képesek lesznek minden eddiginél nagyobb mértékben lassítani a támadókat, egyúttal a kapusok is nagyon szabadságot kapnak. Teljesen új mesterséges intelligencia dolgozik majd a játékban, a hangzatos ProActive AI névre keresztelték.

Ez mind nagyon jól hangzik, csak sajnos a gyakorlatban sosem úgy valósul meg, ahogy beharangozzák, de persze az ártatlanság vélelme megilleti ezt a játékot is, így majd a megjelenés után mondunk verdiktet!