Múlt héten kavart hatalmas kalamajkát gémer körökben az XCOM: Enemy Unknown bejelentés, s most ezt még a játékból készült első képekkel is tetézzük. Lehet egyre jobban izgulni, már néhány apró információ is van.

Mielőtt megnéznénk a képeket, kezdjük néhány olyan kérdéssel, ami mindenkit érdekel a nagy bejelentés óta. A 2K Marine XCOM címmel korábban bejelentetett egy játékot, úgy volt, hogy tavaly megjelenik, de elhalasztották. Az egy FPS játék, ez pedig egy stratégiai. Azonban a kettőnek van köze egymáshoz. A shooter korábban játszódik, és azt az időszakot dolgozza fel, amikor az idegenek megtámadták az Egyesült Államokat. A stratégiai játék pedig válasz az idegenek Föld ellen indított pusztító hadjáratára.

Felmerült a kérdés, hogy akkor az Enemy Unknown az eredeti játék remake-je? Nos, igen is, meg nem is, az újragondolás talán jobb szó ennél. Sokan attól is tartanak, hogy az eredetileg csak PC-re megjelent játékot lebutítják a konzolosok kedvéért. Az igaz, hogy a Firaxis áramvonalasítja a játékot, és nem kevés mennyiségű mikromenedzsment elemet pakol ki belőle, de ez nem nevezhető lebutításnak. Nem szemlélteti jobban azt, hogy mennyire nincs így, hogy nagyon is elbukhatod a játékot, hogy ha valamit csúnyán elcseszel.