A Gears of War fejlesztője, az Epic Games elnöke aggodalmát fejezte ki az App Store üzleti modellje miatt, amiért egy dollárért lehet játékokat vásárolni.

 Mike Capps, a jelenlegi legnagyobb fenyegetésnek az egydolláros okostelefon alkalmazásokat látja, árulta el az IndustryGamers-nek. Szerinte egyre nehezebbé válik meggyőzni a vásárlókat, hogy adjanak ki hatvan dollárt egy játékért. “Ha van valami, ami kinyír bennünket, akkor azok az egydolláros alkalmazások. Hogyan adj el valakinek hatvan dollárért egy játékok, amikor az egydolláros alkalmazásokhoz vannak szokva?”

Capps az interjú többi részében annak a véleményének is hangot adott, miszerint a videojáték ipar még soha nem élt viharosabb időket amiatt, hogy rengeteg a platform, az új technológia, melyek mindegyike a fogyasztók érdeklődését akarja felkelteni. “Az Epic megalakulása óta eltelt húsz év alatt még egyetlen egyszer sem voltunk ilyen bizonytalan helyzetben azzal kapcsolatban, hogy mi is vár ránk az elkövetkező években. (…) A játékokat egyáltalán fizikai formában léteznek majd tíz vagy akár öt év múlva? Érdekelni fog valakit a következező konzolgeneráció? Mi lesz a PC-vel? Mi a helyzet a mobilokkal?” – tette fel a nagyon is jogos kérdéseit Capps.