Ma röppent fel a hír, hogy a Microsoft megvette az Epic Games zászlóshajójának számító Gears of War sorozatának jogait, így egyből az a pletyka is terjengeni kezdett, hogy ezzel talán az Epic be akarja fejezni a játékfejlesztéses karrierjét. A stúdió cáfol.

Az Epic Games szóvivője ma megnyugtatott mindenkit, hogy a stúdió jelenleg több projekten is dolgozik, melyek egyike a régóta várt Fortnite. Wes Phillips, a vállalat PR menedzsere Twitteren írta, hogy a ma bejelentett üzlet nem jelenti azt, hogy a stúdió felhagy a szoftverek készítésével.

epictweet

Az Epic még 2011-ben jelentette be a Fortnite-ot, melyről azóta meglehetősen kevesett lehetett hallani a 2012 júliusában megjelentetett néhány képen kívül. Tavaly, Mark Rein, a vállalat elnökhelyettese megerősítette, hogy a játék még mindig készülőben van, s ez lehet “a legjobb dolog, amit az Epic valaha is készített”.

2013 elején az Epic bezárta az iOS-játékokra specializálódott Impossible Studios-t, s az év folyamán később Tim Founder, a stúdió alapítója bejelentette, hogy több játékon is dolgozik a csapat, különböző platformokra, köztük egy tripla A kategóriás lövöldével.

2012-ben, a kínai közösségi játékok óriása, a Tencent megvásárolta az Epic games 50%-át 330 millió dollárért.