A koronavírust sajnos nagyon komolyan kell venni, így az sem volt kérdéses, hogy az idei E3-at lefújják-e Los Angelesben. A bejelentés megtörtént, elmarad az expó.

Ha a Microsoft bármit is tervezett volna az Xbox Series X-szel Los Angeles-ben, kénytelen újragondolni, ugyanis idén nem kerül megrendezésre a klasszikus formában az E3. A rendezvényt a koronavírus terjedése miatti súlyos egészségügyi helyzet indokolja. Egyelőre nem lehet tudni, hogy élő közvetítésekkel milyen formában szeretnék a kiállítók pótolni mondani- és mutatni valóikat.

Szintén friss hír, hogy az Electronic Arts is törli az összes élő videojátékos rendezvényét: Apex Legends Global Series, FIFA 20 Global Series, FIFA Online 4 Live Events and Madden NFL 20 Championship Series. Az elhalasztás nem csak az EA saját eseményeire, de a harmadik felek által szervezett, EA-licenszelt programokra is igaz.

A felfüggesztés március 13-án lépett érvénybe, és mindaddig így marad, amíg a globális egészségügyi helyzet azt indokolja, jelentette be az EA.