az Ubisoft 2011-es üzleti évről szóló jelentéséből egyrészt kiderül, hogy a francia cég nagyon jó évet zárt, másrészt néhány játék jövőjéről is válaszokat kapunk belőle.

Kezdjük először a kevésbé izgalmas résszel, bár vélhetően az Ubisoft ennek örül a legjobban. A cég bevételei 19 százalékkal nőttek, egészen pontosan 1,03 milliárd eurót kaszáltak, amiből a bruttó nyereség 673,6 millió euró. Ez az eredmény még jobb lehetett volna, ha az utolsó negyedév nem sikerült volna kicsit karcsúbbra, 15 százalékkal kevesebb pénzt rakhattak zsebre ebben az időszakban, mint egy évvel korábban ugyanekkor.

Az egyik húzócím továbbra is az Assassin’s Creed: Brotherhood, melyből 7,2 millió eladott példánynál járnak, a Just Dance 10 milliónál, a Michael Jackson: The Experience pedig 3 millió példánynál. A régebbi húzócímek továbbra is jól muzsikálnak: a Prince of Persia részekből 17 millió, a Far Cry-ból 7 millió, a Settlersből 8 millió, a Brothers in Amrs-ból 7 millió példány kelt le a mai napig.

S akkor tekintsünk kicsit a jövőbe is. A 2012-es üzelti évre az Ubisoft 104-1080 millió eurós bevételre számít, az első negyedévben a Child of Eden-től, az Outlandtől, a Michael Jackson játék PS3-as és Xbox 360-as verziójától, és a Might & Magic Clash of Heros-tól várják a legtöbb bevételt. A kiadó megerősítette, hogy az I am Alive és a Beyond Good & evil 2 még mindig készül, s átszervezések következtében bizonyos be nem jelentett projekteket pedig szanáltak a franciák.