A Microsoftnak továbbra sem áll szándékában elárulni, hogy mennyi Xboxot ad el, még akkor sem, ha jóval több fogy majd belőle, mint a PlayStation 5-ből.

Bár sokan reménykedtek benne, hogy az új generációban az Xbox várhatóan jobb teljesítményével a redmondi cég közlékenyebb lesz, azonban Phil Spencer oszlatta el a reményeket a The Guardian-nak adott nyilatkozatában.

Megígérhetem, hogy nem fogom megtenni.

Ehelyett a Microsoft a jövőben is a havi aktív felhasználói számot tekinti a siker mérőszámának.

Tudom, hogy ez manipulatív, és elnézést kérek érte, de nem akarom, hogy a csapatom a konzol eladásokra fókuszáljon. Az elsődleges mutatója mindannak a munkának, amit végzünk az az, hogy hány játékost látunk és azok milyen gyakran játszanak. Ez az, ami az Xboxot előre viszi.

Spencer további érdekes gondolatokat osztott meg a témában az újságíróval.

Úgy vélem, hogy azok, akik temetni akarnak minket a Sonyval szemben az alapján, hogy ki adta el a több konzolt, nem igazán értik, hogy miről is szól a videojáték manapság. Három milliárd ember játszik a Földön, de nagyjából csak 200 millió háztartásban van valamilyen konzol. Összességben ez a szegmens egyre kisebb és kisebb szeletet hasít ki a videojátékozás globális tortájából.

Az Xbox Series X és S konzolok november 10-én jelentek meg.