A GameSpot jóvoltából érdekes információ látott napvilágot, miszerint a jelenlegi, tesztelt generációs játékok közül az Xbox Series X gyorsabban tölt be, mint a PlayStation 5.

Az előzetes információk szerint a PlayStation 5-ben bár kisebb, azonban lényegesen gyorsabb SSD került, amit korábban a Sony hosszasan demózott is. A GameSpot most népszerű, visszafelé kompatibilis játékokkal tesztelte a töltési időket, és meglepő eredményre jutott.

Terítékre került a Batman: Arkham Knight, Destiny 2, Final Fantasy XV, Monster Hunter World és a Red Dead Redemption 2. Egyrészt azt vizsgálták, hogy a játék indítását követően mennyi idő alatt jutnak el a menübe, másrészt pedig onnan magába a játékba. Ez összesen tíz mérést jelentett, amiből kilenc alkalommal az Xbox Series X teljesített jobban. Ez a Red Dead Redemption 2 volt, ami a játék menüjéből gyorsabban indult el, mint a másik konzolon.

A zárójelben lévő számok azt mutatják, hogy mennyivel volt gyorsabb az Xbox Series X az indítástól a menüig, valamint a menüből a játékba, mint a PlayStation 5.

  • Batman: Arkham Knight (1 mp, 6 mp)
  • Destiny 2 (16 mp, 9 mp)
  • Final Fantasy XV (6 mp, 15 mp)
  • Monster Hunter World (8 mp, 7 mp)
  • Red Dead Redemption 2 (4 mp, -2 mp)

Érdekesség, hogy a konzolok specifikációja szerint a PS5 SSD-je 5.5 GB/s sebességre képes, ami kétszer olyan gyors, mint az Xbox Series X-ben található SSD.