A két új Xbox-modellel kapcsolatban egy érdekes úgy fícsört jelentett be a Microsoft, miszerint a tárolóhely optimalizáció érdekében lehetséges lesz a játékokat részlegesen törölni.

Az Xbox Series X és S konzolok esetében nem csak a hardver, hanem a felhasználói felület is megújításra került, és több új, érdekes fícsörrel gazdagodik. Az egyszerre sok játékot tároló játékosoknak lesz jó hír, hogy lehetőség lesz arra, hogy egy játékot részleteiben töröljön valaki, ha több szabad helyre lesz szüksége az SSD-n.

Mit jelent ez a gyakorlatban? Jason Ronald programigazgató szerint ha valaki egy játék sztori módját befejezte, és többet nem akar vele játszani, lehetősége lesz azt úgy törölni, hogy a játék multiplayer módja játszható maradjon. Ennek feltétele, hogy a játék fejlesztői támogassák ezt az opciót, így az nem a Microsofton múlik, ők csak a lehetőséget adják.

A napokban derült ki, hogy az Xbox Series X nettó tárterülete kicsivel több, mint 800 GB lesz, és mivel manapság vannak címek, amik akár már 150-200 GB-ot is elfoglalnak a tárolóból a frissítéseikkel együtt, lehet, hogy ez a most bejelentett opció sokakat ment majd meg attól, hogy extra tároló kapacitást kelljen vásárolniuk, melynek forintban kifejezett ára nagyjából 70 ezer forint lesz.