Sem a Microsoft, sem a Sony nem árulta még el a következő generációs konzolok megjelenési dátumát. Egy új értesülés szerint az Xbox Series X hamarabb kerül piacra, mint a rivális PlayStation 5.

A Video Games Chronicles információi szerint a Microsoft a fejlesztőket arra kéri, hogy a november első hetében történő megjelenésre készüljenek. Mindez lehetőséget ad arra is, hogy ha bármi gond lenne (elvégre 2020 van), akkor átcsússzanak a megjelenéssel a következő hétre. Ugyanakkor, kereskedelmi forrásokra hivatkozva a lap azt állítja, hogy a PlayStation 5 november közepén kerülhet az üzletek polcaira. A Sony a november 13-át követő hét napra masszív marketing pénzeket csoportosított, ami a konzol megjelenésére utalhat.

Ami miatt mindkét cég kivár a pontos megjelenési dátumok bejelentésével az az, hogy a koronavírus-járvány súlyos nyomokat hagyott az országok gazdaságán, és az iparágon is. Ameddig lehet, kivárnak, hogy biztosak legyenek abban, hogy amit ígérnek, azt be is tudják utána tartani, és az új konzolok biztosan a polcokra kerülhessenek a meghirdetett időpontban.