Az Uncharted 3: Drake’s Deception is használni fogja a Sony online pass rendszerét, csakúgy, mint a Resistance 3 esetében láttuk, jelentette be a Sony szoftver menedzsere.

Folytatódik a számunkra kevéssé szimpatikus harc a használt játékokat vásárlókkal szemben, újabb sikerjáték csatlakozik az online pass rendszerhez. Az Uncharted 3 mellé egy egyéni kód dukál, amivel a PSN tartalmakat el lehet érni, leginkább a multiplayer móddal játszani. Ha valaki használtan veszi meg a játékot, 10 dollárt kell pengetnie ahhoz, hogy játszhasson a multiplayer móddal.

Minderről Juan Jiménez beszélt a The Vault-nak adott interjújában. Jiménez kiemelte, hogy az online pass rendszer a kalózok elleni harc része, ami pusztán süketelés, mert bár lehet, hogy a warezolók nem tudnak multizni, viszont azok sem, akik fizettek az eredeti játékért, igaz használtan vették.

Az Uncharted 3 a második Sony cím, amelyik beállt a sorba, azonban Jiménez szerint a jövőben az összes nagy cím esetében ugyanez a módszer fog működni.