Akkor, amikor szinte hetente hallani olyan híreket, hogy videojátékok hatására mészárolt le valami idióta ártatlan embereket, különösen jó érzés olyan hírről beszámolni, mely azt igazolja, hogy a videojátékozás igenis kreatív, és hasznos dolog.

A héten mutatták be az Xbox One konzolt, és a show elején bemutattak egy kisfilmet, melyen civilek, illetve híres videojáték készítők tűntek fel, és a konzolhoz való viszonyukról adtak tanúbizonyságot. A Microsoft most ezeket a videókat bővebb formában is kiadta, melyek közül az egyik rendkívül érdekes.

A videón látható édesanya arról mesél, hogy az Xbox 360 konzolnak köszönheti azt, hogy 16 éves autista fia rengeteget fejlődött, a külvilággal való kapcsolata minőségi átalakuláson ment keresztül. A srác magától elkezdett franciául és spanyolul tanulni, a számok értelmezésében óriásit lépett előre,  de ami talán a legfontosabb, hogy problémamegoldó képessége mennyit fejlődött.

Az édesanya azt mondja, hogy igazából akkor tűnt fel neki, hogy a konzol mennyit segít a fiának, amikor észrevette, hogy a fiú a problémamegoldás tekintetében szokatlanul kreatívan viselkedik. Természetesen az anyuka nem hogy korlátozná fia játékidejét, sokkal inkább hagyja, hogy a fiú a virtuális világban elmerüljön, s ezzel saját maga egy minőségibb életet élhessen.