A konzolpiaci elemzéseiről híressé-hírhedtté vált Michael Pachter szerint a Microsoft konzolja idén is legyűri a Sony-ét, azaz az Xbox 360 ismét egy strigulát húzhat a PS3 ellenében.

A Wedbush Morgan elemzője szerint 2011-ben is az Xbox-nak áll majd a zászló. Az Industry Gamers-nek adott nyilatkozatában Pachter azt mondta, hogy a Sony-nak a bűvös 200 dolláros árra kéne belőnije a konzolját ahhoz, hogy piaci részesedése megugorjon. A Microsoftnak már jelenleg is van 199 dollárért árult konzolja, igaz, merevlemez nélküli, míg ugyanez Kinect-tel csomagolva ugyanannyiba kerül, mint a legolcsóbb, 250 dolláros PS3.

“Nem hiszem, hogy sok hardcore játékos halogatta volna a konzol vásárlást a Killzone 3-ra várva. Csupán azok, akik arra számítottak, hogy 200 dolláros ár körül juthatnak hozzá a konzolhoz, s bár azt gondolom, hogy van bőven ilyen ember, az árak makacsul tartották magukat”.

Pachter úgy véli, hogy a The Old Republic sikere a játék minőségétől függ majd, ami nem sikerült jól a THQ Homefront-ja esetében. A Nintendo 3DS-e is nagy kihívások elé néz, kemény harcot kell vívnia majd az okostelefonokkal.

Hogy sikerül-e a Sony-nak felvenni a harcot idén a Microsoft-tal, év végén kiderül.