Todd Harris, a Hi-Rez Studios elnöke úgy véli, hogy hamarosan elkerülhetetlen lesz, hogy az Xbox Live-ot ne érjék el az ingyenesen játszható online játékok. A redmondiak is készülnek.

Az Eurogamernek adott nyilatkozatában Harris elmondta, hogy a Free-To-Play (F2P) játékok óriási szeletet kanyarítanak ki a játékipar tortájából. Azokról az online címekről van szó, melyek a mikrotranzakciókra építenek, azaz, az alapjáték ingyenesen játszható, de mindennemű kiegészítő, extra  cucc, virtuális pénz, fegyver stb. már fizetős. Az Xbox LIVE drákói szabályai eddig nem engedték, hogy a rendszerben ilyen játékok is szerepeljenek, de Harris szerint a Microsoft hamarosan lazít a szigorú szabályokon.

Bár mind üzleti, mind pedig technológiai oldalról van még mire felkészülni, nem elképzelhetetlen, hogy Live-on és PSN-en ilyen címekkel játszhassunk hamarosan. “A Microsoft látja, hogy ilyen irányban tart az iparág, s elkerülhetetlen, hogy a cég ne tartson az iparral. Nagyon is elképzelhető, hogy a Tribes: Ascend valamikor megjelenjen Xbox-ra is.

Harris egyenesen azt jósolja, hogy csak idő kérdése, és a F2P játékok elárasztják majd a konzolokat is.