Annak, hogy az iOS játékok milyen döbbenetes sebességgel fejlődnek, kiváló példája a Backstab, mely néhány hete érhető el az App Store kínálatában. Gameloft játék, Gameloft minőség.

A lenti videót elnézve bárki azt gondolhatja, hogy a Backstab egy PC-re vagy konzolokra készült AAA kategóriás játék, pedig nem. A Backstab “csupán” egy iOS játék, szabadon bejárható világgal, izgalmas történettel, ami a felfedezők és a kalandorok korába kalauzol el bennünket.

A Brit Királyi Flotta a főhőst, Henry Blake-et elárulta, azonban ő bosszút esküszi azok ellen, akik megvezették, és börtönbe juttatták. Természetesen nő is van a dologban, szerelmétől elszakították, amiért az összeesküvők csúnyán megfizetnek, bármi áron. A játékban be kell bizonyítanod ártatlanságod, s ki kell derítened, hogy kik és milyen titkok állnak a koholt vádak mögött.

A Backstab egy külső nézetes akciójáték, melyben lövöldözni, kardot forgatni, és természetesen csámborogni kell, az egész stílusa kissé hajaz a Prince of Persia-ra, de az sőm főbenjáró bűn, ha valakinek az Assassin’s Creed jut róla az eszébe.

Henry hatalmas csapat katonával veszi fel a harcot, miközben négy nagy városban fordul meg kalandjai során, halomra hányja kaldélre és lövi le ellenfeleit. Időnként lopakodásra is szükség van ahhoz, hogy észrevétlenül vegyüljön el a tömegben, de ha kell, háztetőkön ugrál észrevétlenül, mint Ezio.

A Backstab egy nagyon komoly iOS játék lett, gyakorlatilag felveszi bármelyik PSP játékkal a versenyt, mind élvezeti értékében, mind technikai megvalósításban, s nem utolsó sorban látványvilágában. Nem túlzás azt állítani, hogy a Backstab gyönyörű látványvilágot produkál, az irányítás komfortos, bár ezen lehetett volna kicsit azért csiszolni.

Ha valaki sajnálja rá a 6.99 dollárt, ami kb. 1.300 forint (se), akkor várjon, amíg a Gameloft akciózik, de akkor semmiképpen se hagyja ki.

Értékelés: 9/10