Teljesen új alapokra kell helyezni a Nintendo üzleti működését, derült ki Satoru Iwata pénteki megszólalásából, melyből az is kiderült, hogy a Wii U-val kapcsolatos eladási számokat drasztikusan meg kellett vágnia a cégnek, a konzol ugyanis senkinek nem kell.

Egy sajtókonferencia keretében jelentette be Iwata tegnap, hogy a Wii U 9 milliós elvárt értékesítési darabszámát 2,8 millió darabra volt kénytelen korrigálni a japán cég, a konzol ugyanis gyakorlatilag megbukott. “Egy új üzleti struktúrán gondolkodunk”- mondta Iwata, ugyanis a cég most már nem hagyhatja figyelmen kívül az okoseszközök, okostelefonok villámtempójú terjedését. Ugyanakkor gyorsan hozzá is tette, hogy mindez nem azt jelenti, hogy a Mario-t egyszerűen ráeresztik a mobileszközökre.

A befektetők évek óta kapacitálják a Nintendo-t arra, hogy jelenjen meg mobileszközökön is játékaival, de Iwata mindig ellenállt mondván, hogy a gyors dollárok helyett neki hosszú távra kell terveznie.

A nap folyamán később Iwata elárulta, hogy nem mond le az elnöki tisztségről, s a cég menedzsmentjével kapcsolatosan sincsenek személycserés tervei.