Bár a PlayStation Vita egész erősnek mondható rajtot fogott Japánban, most úgy néz ki, nagyobb a baj az új kézikonzol körül, mint sokan gondolnák. Egyesek már kongatják a vészharangot, pedig Európában még nem is kapható.

Új konzolt piacra dobni mindig hatalmas technológiai és üzleti kockázat, s ezt most a saját bőrén érzékeli a Sony Japánban. A PlayStation Vita megjelenésekor egy hét alatt 300,000 példányban fogyott, azonban a második héten az eladások drasztikusan, 78%-kal visszaestek az első héthez képest. Olyannyira, hogy a PSP annak idején a második héten több példányban kelt el, mint a Vita.

S vajon mit gondol erről a Sony? Semmit. A Bloomberg Japan a vállalathoz fordult, hogy mivel magyarázzák ezt a kiábrándító eredményt, azonban a válasz Satoshi Fukuoka-tól, a PR főnöktől mindenkit meglepett: “No komment”.

A PlayStation Vita február végén debütál Európában és Észak-Amerikában. Azt, hogy hogy teljesít majd, nehéz megjósolni, de szívesen vesszük ezzel kapcsolatos véleményed a kommentek között!