A szerelem és szex szerves része lesz a javában készülő Baldur’s Gate 3-nak, azonban a fejlesztők kicsit más perspektívából próbálják a testiséget megközelíteni a játékban. Akár a legyet is…

Adam Smith, a játék szenior írója árult el néhány információt arról, hogy a játékosoknak milyen lehetősége lesz kapcsolatot építeni a társaikkal. A játék Early Acces-módban indul majd, ekkor öt társsal vághatunk neki a kalandoknak, és bizony a játékban az összeset meg lehet majd dönteni, ha valakinek úgy hozza kedve.

A játék során az összes társunk nyitott lesz a románcra, azonban a Baldur’s Gate 3 készítői komplexebb kapcsolatokat próbálnak majd a képernyőre vinni. Senki nem veheti majd természetesnek, hogy akivel együtt hált, az már az övé, ugyanis a karakterek nagyon könnyen egymással is eltöltenek egy-két pásztorórát, ami bizony a számításainkat keresztül húzhatja.

Smith elárulta, hogy a céljuk ezzel az, hogy az élethez hasonló, komplexebb érzelmi-testi viszonyokat ábrázoljanak, és senki ne tudja a saját tulajdonának tekinteni a másikat pusztán azért, mert kapcsolatba lépett vele.