Ha azt hiszed, hogy irományunkban lelőjük a Mass Effect 3 végét, akkor megnyugtatunk, hogy nem, csupán tolmácsoljuk a BioWare közösségi menedzserének gondolatait.

Egyik legnagyobb pofára esésem a Mass Effectb-en az volt, amikor negyed órán keresztül gondolkodtam izzadó tenyerekkel, hogy megöljem-e Wrext, s miután úgy döntöttem, hogy mégsem teszem meg, bármennyire is azt kívánná a logika, Ashley egy másodperc alatt kinyírta. Hát igen, a Mass Effect az a játék, amiben szinte bármi megtörténhet attól függően, hogy milyen sorrendben csinálod a küldetéseket, kivel vagy jóban, milyen fejlesztéseket vettél meg a hajóhoz.

Ha nem voltál elég óvatos a Mass Effect 2-ben, akkor a teljese csapatod, sőt, még maga Shepard is fűbe haraphatott. Persze utóbbi esetben újrakezdheted a játékot, vagy teljesen új karakterrel vághatsz neki a harmadik résznek. A záró epizódban Shepard célja, hogy minden áron megállítsa a Reaper-eket, s ehhez az univerzum minden faját és rendszereit igyekszik egyesíteni. Attól függően azonban, hogy ez hogy sikerül, a történetnek lehet jó és rossz vége is.

De mit is jelent a rossz vég? Erre válaszolt a gamescom-on Mike Gamble, a BioWare közösségi menedzsere, miszerint lesz olyan szcenárió, hogy Shepard meghal, ráadásul a Reaper inváziót sem sikerül megállítani. Ez az, alig várjuk, hogy megjelenjen.