A Drextel University és a Dakota State University kutatói nemrégiben vettek egy használt, már előzőleg javított Xbox 360-at, majd egy egyszerű modding program segítségével könnyen feltörték azt és megszerezték az előző tulaj hitelkártya adatait.

Hiába lett a konzol visszaállítva a gyári beállításokra az még mindig tárolta valahol ezeket az információkat. A Microsoft azt állítja, hogy ez lehetetlen, hiszen az Xbox 360 nem tárol semmi ilyesmit a merevlemezen, ami utána visszakereshető. Jim Alkove, a Microsoft biztonság fejese így reagált a hírre:

Az Xbox nem arra lett kitalálva, hogy hitelkártya információkat tároljon, lehetetlen, hogy az előbb említett módon megszerezzék ezeket. Másodszor amikor a Microsoft megjavít egy konzolt, külön folyamatok vannak az összes információ törlésére. Mi nem viccelünk az ügyfelek privát adatainak védelmével.

Már kikértük az információkat az érintett kutatóktól, de nem kaptuk meg mindeddig. Mi megpróbálnánk ugyanazokkal a lépésekkel kijátszani a konzolt, hogy ezután javíthassuk az esetleges hibát, de ez az infók hiányában lehetetlen.

Kíváncsian várjuk, mi lesz az ügy vége!

Juhász Tamásnak köszönjük a hírt!