A Slightly Mad Studios megerősítette, hogy bár nagyon korai fáziásban, de már dolgoznak a Project CARS 3-on. A játék szórakoztatóbb lesz, mint elődje, és kevesebb borsot is tör majd a játékosok orra alá. 

A Project CARS 2 még 2017 szeptemberében jelent meg, és bár kedvező volt a kritikai fogadtatása, igazán nagy áttörést nem sikerült a játéknak elérnie. A Slightly Mad vezetője, Ian Bell a GTPlanet fórumon osztotta meg néhány információt a következő projektjükről.

A Project CARS 3 már fejlesztés alatt ál, de nagyon kora fázisban, még csak a tervezőasztalon próbálják a játék koncepcióját összerakni. Így jelenleg még bármi változhat a játékkal kapcsolatban. A csapat célja, hogy egy fókuszáltabb, szórakoztatóbb autós játékot tegyen össze, mint az előző rész volt, valamint törekednek arra is, hogy a második rész balanszírozós gondjaitól megszabaduljanak.

A játékra úgy tekintenek, mint a Need for Speed: Shift spirituális utódjára, természetesen a szimulátor jellegét megtartva a sorozatnak. Kevesebb sandbox jelleg, több városi, szimulátoros autózás vár majd a játékosokra.