A londoni Sqaure Enix kiadó ma reggel egy meglepő és talán félrevezető közleményt adott ki, melyben bejelentette a Batman: Arkham Asylum Év Játéka kiadását.

A cég azt nyilatkozta, hogy a játék hat tovább térképet fog tartalmazni, továbbá olyan új technológiát, mellyel a játékosok 3D-ben élvezhetik a játékot “bármilyen” sztenderd vagy nagy felbontású televízión. Azonban ha jobban mögé nézünk ennek a bejelentésnek, akkor könnyen rájöhetünk, hogy a “bármilyen” televízió nem igaz Észak Amerikára. A Batman Arkham Asylum: Game of the Year edition az ún. TriOviz 3D technológiát használja, mely lehetővé teszi a 3D képek PAL rendszerű televíziókon történő élvezetét a mellékelt 3D szemüveggel. A PAL rendszert Európában és Ázsia nagy részén használják, Észak-Amerikában az NTSC rendszer működik.

A Suare Enix javára legyen mondva, hogy közleményében kihangsúlyozta, hogy a játékot Európában és Ázsiában adják majd ki, amit viszont elmulasztott, az az, hogy elmagyarázza, mi is az a PAL. A “hat további térkép” is félrevezető lehet, ugyanis mind a hat térképet a korábban elérhetővé tett a cég DLC Challange Maps néven. Ugyanakkor a kiadó dicséretet érdemel, ami a 3D technológiát illeti. Nem rég, az Ubisoft Avatar című játéka szintén 3D-ben jelent meg, azonban ehhez 3D televízió szükséges, ami talán kis hazánkban ritka, mint a fehér holló, vagy egyetlen háztartásban sincs. Még nem esett szó arról, hogy a cég vajon dolgozik-e egy NTSC-képes 3D rendszeren.

A Batman: Arkham Asylum Game of the Year Európában és más PAL rendszert használó régiókban március 26-tól lesz elérhető Xbox 360 és PlayStation 3 konzolokon.