A Rocksteady elárulta, hogy mennyi időt vesz majd igénybe a Batman: Arkham City kampány módja. Nos, a legügyesebbeknek ez kb. nyolc órát vesz majd igénybe.

Ennyi idő alatt azonban kizárólag azoknak sikerül majd teljesíteni a játékot, akik szinte végigszaladnak rajta. Ha a mellékküldetésekre is elég figyelmet fordít valaki, akkor több órával is megnyúlhat a játékidő. S persze ki ne akarná ezt? S akkor még nem beszéltem a kihívások teljesítéséről, és a különböző cuccok gyűjtögetéséről. Sőt, ha valaki még a látványban is elmélyül, és alaposan végignéz mindent, akkor valóban egy masszív játékidővel szembesülhet.

A Rocksteady marketing menedzsere, Dax Ginn úgy nyilatkozott, hogy nagyon nehéz ezt számmal kifejezni. Azok a “nindzsák”, akik csak a fő történeti szál teljesítésére koncentrálnak, akár nyolc óra alatt is végezhetnek a játékkal. S ez azt is feltételezi, hogy ezek a játékosok mindig tudják, mit kell csinálni, mindig tudják, merre kell menni és mi hogyan működik. Akik azonban minden részletre odafigyelnek, sokkal hosszabb ideig szórakozhatnak majd.

E szavakból ítélve az Akrham City hosszabbnak ígérkezik, mint az Arkham Asylum volt, s a játékidő tekintetében (sem) nem lehetett panasza senkinek.