Egy friss interjújában a Battlefield 3 producere arról beszélt, hogy sokkal jobb kiegészítőkkel kijönni egy játékhoz, semmint évente piacra dobni egy új folytatást, mint ahogy sokan csinálják.

A Rock Paper Shotgunnak adott interjújában Patrick Bach elárulta, hogy drasztikusan alábecsülték azt, hogy mennyi ideig fognak a Bad Company 2-vel játszani a játékosok. Ezt a hibát nem követik el újra a Battlefield 3-mal. Az interjú a stúdió abbéli terveit firtatta, hogy milyen megnyitható tartalmak lesznek a játékban, azonban az interjú legérdekesebb része az volt, amikor Bach a játékok folytatásáról beszélt.

“Nincs is mindig szükség arra, hogy új játékot csinálj, nem? Ha a játékosoknak tetszik a régi, akkor tartsd őket a régi mellett, folyamatosan frissítsd és bővítsd, s tedd még jobbá. Egy idő után túl gépies, ha évente folytatást adsz ki, s lesed, hogy eladj belőle még egyet, még egyet és még egyet. Persze a cégeknek szüksége van pénzre a túléléshez, de törődhetsz azzal a címmel is, ami már a piacon van. Nem kell ezt feltétlen a sutba vágni, pusztán azért, mert már megjelent. Ettől függetlenül még tervezheted a következő nagy lépést, de csak akkor, ha az két-három, vagy öt év múlva esedékes.”

 Mindez túl szép, hogy igaz legyen. Akkor állná meg a helyét, ha a DLC-k ingyenesek lennének. A stúdióknak így sokkal egyszerűbb, mert egy-két kiegészítő sokkal kevesebb munka, mint egy komplett játék, s ugyanúgy tejelhet. A hasonszőrű interjúk másra sem jók, minthogy promózzák az adott játékot, amit a Battlefield 3 esetében cseppet sem bánunk.