A DICE vezérigazgatója, Kalr Magnus Troedsson egy interjúban elismerte, hogy van egy kis gond a Battlefield 3-mal, nevezetesen, hogy a mesterlövészeket nehéz lesz kiszúrni a játékban.

Amennyiben a földön hasalva próbálják becserkészni áldozataikat, a fű takarásából nagyon nehéz lesz kiszúrni őket, ismete el a vezér.a rajongók már kifejezték nemtetszésüket az üggyel kapcsolatban, és annak sem örülnek, hogy visszatérnek majd a vadászgépek, mondta Troedsson. Méltán tartanak attól, hogy a játék egyensúlya felborul ezáltal.

Nehéz lesz megtalálni az arany középutat, ugyanis a mesterlövészeknek pont az a titkuk, hogy ne lehessen őket könnyen észrevenni. Ha ezt valamilyen módon majd tompítani szeretné a DICE, akkor a játék veszít realizmusából. Ez volt az oka annak, hogy a Bad Company-ben nem szerepeltek, jelenlétük túl frusztráló lett volna sok játékosnak. A kérdést fel is tették, hogy van-e már megoldás erre, aki azt válaszolta, hogy még nincs, de nem ő a legmegfelelőbb ember arra, hogy ilyen jellegű kérdésekre válaszoljon.

Bízunk benne, hogy a DICE megtalálja azt a megoldást, amivel még nem rombolja a játék realizmusát, ugyanakkor játszható marad azok számára is a Battlefield 3, akik nem szeretik a sniper szerepét, s a közvetlenebb harcban szeretik próbára tenni magukat.