A DICE és az Electronic Arts üdvöskéje jövő hét pénteken kerül az üzletek polcaira, Amerikában azonban már nagy a készülődés, s a Joystiq magazin olyat tesz, mint még soha.

A magazin történetében először elhatározták, hogy tekintettel arra, hogy a PC-s és a konzolos SKU-k között van eltérés, illetve figyelembe véve azt, hogy a konzolos verzió a játék első napján egy patch-t fog kapni, a két verziót külön-külön tesztelik, s a tapasztalataikat külön tesztben hozzák le. Ezáltal, lehet, hogy két azonos teszt születik azonos értékeléssel, de lehet, hogy két különböző teszt lesz a vége, különböző értékeléssel, pedig ugyanarról a játékról van szó. Izgalmas, nem?!

Bár nem profilunk, nem tudunk elmenni a PC-s teszt körülményei mellett: a tesztelő a kampány módot maximális beállításokkal, 60 FPS mellett szedi darabjaira, a játék multiplayer módját pedig az EA a tesztelők számára beüzemelt privát szerverein veszik górcső alá.

Természetesen minket ez a dolog nem ihlet meg, s az ok, ami miatt erről egyáltalán hírt adunk nem más, hogy érzékeltessük azt az óriási várakozást, ami a Battlefield 3-at előzi meg világszerte. Lehet az FPS játékokat szeretni, meg nem szeretni (tudjátok, mi inkább az utóbbiak közé tartozunk), de a játék olyan tömegeket fog megmozgatni a világ minden pontján, ami csak nagyon keveseknek sikerül.