Karácsony előtt néhány nappal lett elérhető a DICE DLC-je a Battlefield: Bad Company 2 – Vietnam. A helyszín a címből kiderül: mocskos dzsungeleken, víztől ázott rizsföldeken harcolhatod magad keresztül társaiddal. Ha kíváncsi vagy, hogyan sikerült a multiplayer expanzió, olvasd el tesztünket.

A Battlefield: Bad Company 2 már néhány letölthető kiegészítőt kapott az elmúlt hónapokban, azonban a Vietnam az első, ami önállóan is megállja a helyét, s ami talán több tekintetben még jobban is sikerült, mint a BBFC2.

A DICE egy kis technikai csavart vitt a történetbe, ugyanis az egyik pályát mindaddig zárolta, amíg a gamerek nem szednek össze 69 millió team supportot. Ha ezt sikerül elérniük, akkor megnyílik a Battle for Hastings pálya. Az elnevezés utalás az 1066-os hastingsi csatára, ahol Orániai Vilmos meghódította Angliát.

A DLC hét teljesen új járművet, 15 fegyvert és a már említett 4+1 pályát állít csatasorba, melyek mindegyike köthető valós helyszínekhez.

Játékmódtól függően az egyes pályák jobban, illetve kevésbé alkalmasak a gyilkolászásra, Rush és Conquest módban gyűrheted őket. A fegyverek kiválóan működnek, teljesen korhűek, így senki ne álmodjon lézeres célzássegítőről. A Huey helikopterek kiválóan működnek, lehet róluk rakétázni és géppuskázni is, azonban meglehetősen sérülékenyek.

A Vietnam a letöltés után beépül a BBFC2 főmenüjébe, így természetesen az alapjáték szolgáltatásait használja. A Battlefiel harcterein edzett és tapasztalt gamerek előnyben lesznek, ugyanis az alapjátékban megszerzett specializációkat áthozhatják a Vietnam-ba. A helyszín más, rizsföldek, dzsungelek, minden sár és mocsok, de a játékmenet ugyanaz, pörgős, rendkívül látványos, porig rombolós Bad Company 2.

ZÁRÓ GONDOLAT

A Battlefield: Bad Company 2 – Vietnam remek multiplayer expanzió, hosszú éjszakákon és nappalokon átnyúló remek online játékélményt ígér.