Egyre több jel mutat arra, hogy a konzoljátékok piaca bizony átalakulóban van, és az ún. cloud gaming egyre nagyobb szerepet kér majd magának a videojáték piacon. Az OnLive beköltözik a Google televíziójába.

Kezdjük a gyakorlatias megfogalmazással. Mindez azt jelenti, hogy ahhoz, hogy videojátékkal játszhass, már konzolra sem lesz szükséged, elég, ha a televízióba bedugod a net kábelt, kezedbe veszed az OnLive távirányítót, s gyakorlatilag “hardver nélkül” játszhatsz az általad digitálisan megvásárolt, vagy kibérelt játékokon.

Az OnLive bejelentette, hogy a felhő alapú videojáték szolgáltatása beépül a Google új okostelevíziójába, így már az OnLive létező mikrokonzoljára sem lesz szükség. A Google TV alkalmazás lehetővé teszi, hogy betekinthess más játékosok éppen folyó játékába, és az OnLive közösségi funkcióit is használni lehet majd.

S ha mindez még nem elég, a múlt hónapban már Androidos telefonokra is megérkezett az OnLive applikáció, és hamarosan az iOS verzió is érkezik.

Jobb lesz, ha a klasszikus konzol gyártók valamit nagyon gyorsan kitalálnak, mert az elkövetkezendő 3-4 évben a felhő alapú videojáték piac agresszíven terjeszkedik majd.

El tudod képzelni a jövőt úgy, hogy nem konzolon játszol majd, s pláne nem fizikai adathordozóval (dobozos játék)? Írd meg nekünk a kommentek között!