A Rockstar ígéretéhez híven ma 16 órakor leplezte le a Grand Theft Auto Online-t, mely gyakorlatilag a GTA V többjátékos módját takarja önálló felület formájában. Kaptunk egy összefoglaló videót arról, hogy mi is lesz ez.

A Grand Theft Auto Online a legfőbb jellemzőit tekintve a Grand Theft Auto V-re épül, azonban egy dinamikusan változó világ lesz, mely folyamatosan bővül majd a közösség tevékenységével. Az alapjátékból tartalmazza majd a térképet, és a játék egyes jellemzőit is. Itt is lesznek fő és mellékküldetések, testre szabható karakterrel, járművekkel, pénzzel. Egyszerre tizenhat játékos szórakozhat az online utcákon.

A rendszer indulásakor egyelőre csak Deathmatch-ek és versenyek lesznek elérhetők, s a GTA Online két héttel a Grand Theft Auto V megjelenését követően indul csak el. Erre, Leslie Benzies, a Rockstar North elnöke szerint azért van szükség, mert az egész rendszer komplex lesz, s alapos előkészületeket igényel.

A játékosok különböző tartalmakat kreálhatnak egy erre készült program segítségével, melyet a Rockstar Social Cloud-ba tölthetnek fel. Más játékosok innen választhatják ki a számukra tetszetős tartalmakat, és ízlésüknek megfelelően vehetnek részt a szórakozásban.

A Grand Theft Auto Online október elsején indul, s mindazok számára, akik megvásárolják a Grand Theft Auto V-t, teljesen ingyenes lesz.