A Bioshock 2 játékosok meglehetősen csalódottak attól a ténytől, hogy a játékhoz készült új kiegészítő (DLC), a Sinclair Solutions Tester Pack eredetileg is rajta van az általuk megvásárolt korongon.

A 2K Games kiadott egy hivatalos magyarázatot, hogy miért nem kell a játékosoknak letölteniük a DLC adatokat, hanem ahelyett azért a kikódoló fájlért kell fizetniük, ami hozzáférhetővé teszi számukra a korongon már rajta lévő tartalmat. Íme a magyarázat:

“A játék motorja és a felépítése úgy működik, hogy ahhoz, hogy az emberek egymással játszhassanak, mindenkinek pontosan ugyanolyan tartalomnak kell a lemezén lennie. Az egyik kihívás  azzal kapcsolatban, hogy a multiplayer pack utólag kerül kiadásra az, hogy ez megoszthatja a játékos bázist, s mi ezt szerettük volna elkerülni. Ami ezt a tartalmat illeti, úgy készíthettük el a kiegészítőt, hogy nem osztjuk meg az embereket, s így is úgy is tudnak egymással játszani, függetlenül attól, hogy megveszik az új tartalmat, vagy sem. Úgy tűnik, hogy néhány játékos nem szereti többletkiadásba verni magát azért, hogy felszabadítson egy olyan tartalmat, ami már a lemezen van, inkább letöltik maguknak. Nekik ez elvi kérdés, végül is.”

Akármi is a magyarázat, semmiképp nem veszi jól ki magát. Nem csoda, hogy a netes fórumokon a napokban rengeteget lehet erről olvasni.