PlayStation játékosok egészen biztosan nem felejtik 2011 áprilisát, amikor is a PlayStation Network hackertámadás miatt megadta magát egy teljes hónapra. Most ítélet született az ügyben, a Sony bírságot kapott a felkészületlensége miatt.

A PSN leállásban való vétkessége miatt a japán céget a bíróság 250 ezer font büntetésre ítélte, mivel a vizsgálatok bebizonyították, hogy az alkalmazott védelem nem volt megfelelő, amennyiben felkészült és naprakész lett volna a rendszer, a támadás nem történhetett volna meg.

A Sony mindezzel nem ért egyet, és azzal érvelnek, hogy vétkességük nem bizonyítható, így a döntés ellen fellebbeznek. A bíróság azt is kiemelte indoklásában, hogy a támadás következtében több millió PSN felhasználó személyes adatait tették ki kockázatnak, melyért egyértelműen a Sony felelős, ugyanis ezekre az adatokra nem kellően vigyáztak.

A támadásnak szerencsére már se híre, se hamva, bízunk benne, hogy a Sony tanult az esetből, és többet ilyen kellemetlenségben nem lesz részünk.