Cliff Bleszinski, az Epic Games fenegyereke a Video Game Awards-on sajtótájékoztatót tartott, ahol sok érdekes dolgot árult el a stúdióval kapcsolatban, s a nagy titokra is fény derült.

A stúdió jövőbeli terveivel kapcsolatban így nyilatkozott: “Egyelőre nem tudom, hogy mit hoz a jövő. Az biztos, hogy még több élményt szeretnénk tálalni a játékosoknak a Gears of War univerzumban, de abban is biztos akarok lenni, hogy ez az eélmény felkavaró legyen. Még mindig Gears feelingje legyen, de egyúttal friss és új is.”

A stúdió korábban tett már olyan kijelentést, hogy Marcus Fenix kalandjai ugyan befejeződnek, de a Gears of War sorozat vélhetően nem ér véget. Abban is biztosak lehetünk, hogy az Epic nem adja át másnak az aranytojást tojó tyúkot, azaz, a fejlesztést nem bízza majd másra. A nagy kérdésre, hogy a Gears of War miért nem jelenik meg PS3-ra, így reagált: “Technikai szempontból a PS3 ugyan képes lenne a játék futtatására, de a Microsofttal egy nagyon jó szerződésünk van, így előreláthatólag a jövőben a Gears marad az Xboxon.”

Ami tehát az Uncharted franchise az Xbox 360 tulajdonosoknak, ugyanaz a Gears of War sorozat a PS3 játékosok számára. Álom.