Még ugyan nincsenek meg a végleges adatok, a Capcom arra számít, hogy a március 31-gyel véget ért 2013-as pénzügyi évet csúnya eredménnyel fejezi be, gyakorlatilag semmi nem úgy jött össze a kiadónak, ahogy tervezte.

A japán cég 6,5 milliárd jenes profitot tervezett a nemrég zárult üzleti esztendőben, ezzel szemben várhatóan a profitja csak 2,9 milliárd jen lesz. A kiadó két húzócíme messze nem teljesített úgy, hogy várták: a DmC-ből 1,1 millió példány ment el a tervezett 2 millió helyett, míg a Resident Evil 6-ból 4,9 millió a 7 millió helyett.

A Capcom meg is magyarázza, hogy miért a rossz teljesítmény. Szerintük ugyanis a kiszervezett fejlesztések nem hozták az elvárt minőséget, illetve a digitális piacon sem úgy teljesítettek, ahogy kellett volna, ennek oka az, hogy nem jól reagáltak annak növekedésére. A kiadó problémát észlelt a marketing területén is.

A 2014-es pénzügyi év végére 6,8 milliárd jenes profittal számolna, s ahhoz, hogy ezt teljesíteni tudják, egy hárompontos akciótervet dolgozott ki a japán cég.