A Microsoft június végével hat országban is brutálisan megdrágítja a Gold-előfizetéseket, a döntést az utóbbi időszal árfolyamingadozásaival indokolja. Lehet bármire ráfogni, a magyarok nem lesznek hálásak. 

A Game Informer információ szerint a Microsoft Ausztria, Izrael, Dél-Afrika, Törökország, Svédország és Magyarország gémereit hergeli az áremeléssel, melynek hivatalos indoka, hogy az amerikai árakhoz szeretnék igazítani az Xbox Live Gold-előfizetések árát.

Jelenleg a tengeren túl a havi előfizetés 9,99 dollár, az éves pedig 59,99 dollár, s mivel az amerikai fizetőeszköz az utóbbi évben nagyot erősödött, a redmondiak korrigálnak. Az indoklás már csak azért is sántít, ugyanis akkor a magyar piactér árait is igazítsák a 60 dolláros játékárakhoz, így ne találkozhassunk 21 ezer forintos játékkal megjelenésekor, hanem az kerüljön maximum 18 ezer forintba!

A Microsoft az árváltozást egy hírlevélben jelezte már az előfizetőknek, így mostantól a havi Gold 2000 forint helyett 2800 forint lesz, a negyedéves 5000 forintról 6 ezerre, míg az éves 15 ezerről 19850 forintra változik. Akárhogy is nézzük, ez 25-30 százalékos áremelés, melyet nyugodtan nevezhetünk brutálisnak, a 0,7-0,9%-os inflációs makrogazdasági környezetben Magyarországon.

A PlayStation Plus előfizetés ára továbbra is változatlan marad!