A Bulletstorm az FPS játékok eddig megszokottól eltérő teljesen új megközelítése, a játék mottója a “Kill with Skill”, azaz, gyilkolj a képességeiddel. A játék egy futurisztikus konföderáció történetét meséli el, amit elit zsoldosok egy csapata védelmez, a Dead Echo.

Amikor a Dead Echo két tagja, Grayson Hunt és Ishi Sato rájön, hogy a rossz oldalnak dolgoznak, parancsnokuk cserben hagyja őket, és száműzi a galaxis egy távoli pontjára a két zsoldost. A Bulletstormban Grayson és Ishi egy rakat mutánssal és húszabálóval találja magát szemben. Két céljuk van. Az első, hogy ép bőrrel tűnjenek el a bolygóról, a másik pedig, hogy bosszút álljanak azon az emberen, aki oda küldte őket.

A játékos Grayson Hunt bőrébe bújik, aki zseniális mozgásokra képes, nem beszélve arról, hogy irdatlan fegyverarzenálja van. S akkor most néhány szót az ún. skillshotokról. A skillshotoknak köszönhetően frenetikus játékmenetre lehet számítani, azon túl, hogy szitává lehet lőni a mutánsokat a különféle fegyverekkel, bámulatos skillshotokat lehet produkálni a megfelelő gombok lenyomásával. A látványon túl minden egyes skillshot gyilokért a játékos jutalmakat kap, minél őrültebbre sikerül a skillshot, annál több pont jár érte. A pontokkal természetesen a karaktert lehet fejleszteni, illetve a fegyvereket, emellett új fegyverekhez is lehet jutni használatukkal.

A trükk még az egészben, hogy minél jobb fegyereink vannak, minél inkább fejlett a karakterünk, annál durvább skillshotokra leszünk képesek, amiért még több és több pont jár.