Michael Pachter, a Wedbush Morgan hírhedt elemzője a Call of Duty Elite-nek szép jövőt jósol, s a prémium szolgáltatásnak kétmillió előfizetőt jósol az első év végére.

November nyolcadikán debütál a szolgáltatás, a Modern Warfare 3-mal egy időben, s annak ellenére, hogy alapvetően egy ingyenes közösségi szolgáltatásról van szó, prémium szolgáltatásokat kínálnak év 50 dollár leszurkolását követően. Michael Pachter egyre fokozódó érdeklődésről számolt be a szolgáltatással kapcsolatban. Pachter szerint még az idei évben elérhetik az egymilliós előfizetői tábort, egy év múlva kétmillió, míg 2012 végére hárommillió előfizetőt várnak. Az ötmilliós álomhatárt pedig 2013 végére érhetik el.

A Wedbush arra is számít, hogy a későbbiekben olyan online aukciós szolgáltatással is előrukkolhatnak majd a rendszer működtetői, mint amit a Blizzard tervez a Diablo III-ban. Ennek lényeg az, hogy a játékban kilockolt és megtalált cuccokat a játékosok valódi pénzért értékesíthetik, a bevétel az eladót illeti meg, azonban a kiadó tranzakciós díjat fog beszedni az értékesítést követően. Ha valaki eddig nem vont volna párhuzamot, a Call of Duty Elite egyértelműen riválisa az Electronic Arts Battlelog rendszerének, s Pachter nem tartja azt sem kizártnak, hogy az EA is hamarosan pénzt fog kérni a használatáért.