Újabb részletek láttak napvilágot az Activision újdonsült online platformjáról, a Call of Duty Elite-ről, megtudhatod azt, hogy milyen funkciók lesznek ingyenesek a fizetős rendszerben.

A Beachead által fejlesztett rendszer a Modern Warfare 3-mal párhuzamosan indul november 8-án, s senki ne higgye, hogy a platform alapvetően ingyenes lesz, mert természetesen az egészet a havidíjas bevételért csinálja az Activision. A kiadó azonban most a díjmentesen igénybe vehető elemekről beszélt részletesebben. A rendszert alapvetően ingyenes tagsággal lehet elérni, nem kizárólag számítógépről, hanem okostelefonokról és böngészőkből is. Barátaiddal statisztikáidat ingyenesen oszthatod meg, ezek nem kizárólag numerikusan, hanem grafikusan is megjelennek majd.

Speciális hőtérképek lesznek elérhetők, melyek azt ábrázolják, hogy hol haltál meg adott pályán a legtöbbször. Saját videók készítésére is lesz lehetőség a Theater módban, emellett klánokat és csoportokat lehet létrehozni, s a karriered állapotát is méri a rendszer. A rendszer fejlesztői folyamatos bővülést ígérnek, tengernyi új funkcióval. A szolgáltatás havidíja 8-10 dollár körül lesz, s a pénzért elérhető funkciókról azért nem beszél az Activision, mert azok olyan szorosan kapcsolódnak a Modern Warfare 3-hoz, hogy egy csomó részletet lelőnének ezzel a játékból.