Megérkezett az első trailer a Techland kezei között készülő Call of Juarez: The Cartel játékból.

Nem kellett sokat várni a bejelentés után, hogy az első mozgókép is megjelenjen a modern korba ültetett western játékból. A játék intenzív felütéssel kezdődik, egy drogkartell robbantást hajt végre az egyik amerikai bűnüldöző szerv székházánál, mely több mint 100 ártatlan emberéletet követel. Az USA kétségbeesésében egy munkacsoportot hoz létre, akik megpróbálják felgöngyölíteni és megsemmisíteni a kábítószer szervezetet.

A csoport élén Kim Evans áll, aki gyerekkorában tagja volt egy utcai bandának, később pedig FBI ügynökne szegődött. Eddie Guerra, egy EDA ügynök is dolgozik az ügyön, illetve egy brutális los angelesi rendőr, Ben McCall is, aki a Call of Juarez főhősének, Ray McCallnek a leszármazottja. A három ember teljesen más személyiség, mindegyik saját kihívással rendelkezik, sőt, saját démonaik is vannak.

Remek hír, hogy a játék online kooperatív módot is kap, melyben a három karaktert lehet irányítani. A kampány mód a karaktereknek megfelelően három részre tagolódik, mindegyik karakter saját szálat visz végig, s mindegyik történet eltérő befejezést jelent.

A Call of Juarez: The Cartell 15 küldetést és térképet tartalmaz majd, több, mint 30 fegyver lesz segítségünkre. A játékmenet razziákat, kihallgatásokat, autós üldözéseket és még sok minden mást is tartogat.