A tegnapi Sony bejelentést követően, a Gaikai egy jóval sokkolóbb bejelentést jósol az idei E3-on a Sony és a Microsoft részéről. Szerintük nem lesz nextgen konzol.

A Gaikai vezető termékmenedzsere, Nanea Reeves kommentálta a jövő játékkonzoljainak sorsát: “A jelenlegi nagykonzol gyártóknak nem lesz következő generációs konzolja. Ez lesz a nagy hír az idei E3-on.

A bejelentés megalapozatlannak és szenzáció hajhászásnak tűnhet, viszont ha figyelembe vesszük, hogy a Gaikai mely szegmensben érdekelt, más megvilágításba kerül a dolog. A Gaikai a cloud gaming piacon tevékenykedik, 2011 februárjában indította szolgáltatását Észak-Amerikában, jelenleg 12 országban (Észak-Amerika és Európa) érhető el.

Nyitócímei között volt a Mass Effect 2, a The Sims 3, a Spore és a Dead Space 2. A kínálat egyre bővül, ahogy a felhasználó bázisa is. Lehet, hogy mégsem volt megalapozatlan a kijelentésük ?

Ha nekik lesz igazuk és a nagy konzolgyártók valóban kiszállnak a versenyből, ez lehet a legnagyobb hír a Sega Dreamcast 2001-es megszűnése óta.