Kazuo Hirai, a Sony Computer Entertainment elnöke bejelentette, hogy az online filmpiac (Video on Demand) nagyágyúja, a Netflix PlayStation Vita-n is elérhető lesz.

A Netflix a konzolpiacon 2008 novemberében, Xbox 360-on debütált, majd pontosan egy évvel később követte a PlayStation 3-as megjelenés, végül 2010 tavaszán a Wii. Természetesen a mobil alkalmazások sem maradhattak ki, így 2010 áprilisában iPad-en, majd augusztusban iPhone-on, végül 2011 márciusától Android okostelefonokon is elérhetővé vált a szolgáltatás.

Kézikonzolon 2011 júliusában, 3DS-re jelent meg először a Netflix, ezt követi a most bejelentett PS Vita. Kazuo semmilyen ígéretet nem tett a megjelenési dátumra vonatkozóan, de megemlítette, hogy a Sony nagyon bízik benne, hogy a PS Vita február 22-i Észak-Amerikai megjelenése napján debütálhat a szolgáltatás.

A Netflix globális terjeszkedést tervez, ennek eredményeképp Kanada és Dél-Amerika után Európában is elindítja szolgáltatását. Az első két Európai ország Nagy-Britannia és Írország lesz.