Cliff Bleszinski, az Epic Games dizájn direktora úgy döntött, hogy elég volt: húsz év után hagyja el a fenegyerek a Gears of War-t készítő stúdiót. A hírt tegnap jelentették be a cég honlapján.

Azt nem lehet tudni pontosan, hogy Cliff B mit fog ezután csinálni, viszont mielőtt karrierjének “következő lépcsőjére” lépne, pihenni fog.

Teenager korom óta csinálom ezt, s a tavalyi alkotóévemet leszámítva, gyakorlatilag non-stop. Szó szerint az iparágban nőttem fel, ahogy a cég elnöke, Mike Capps fogalmaz mindig. S most, hogy már felnőttem, időszerűvé vált a pihenés.

Bleszinszki elmondása szerint távozása nem érinti egyetlen, a cégnél készülő játékot sem. A stúdió jelenleg a People Can Fly-jal dolgozik a jövőre megjelenő Gears of War: Judgment-en, illetve a titokzatos PC-re készülő játékon, a Fortnite-on.

Nem a szakember az első vezető, aki idén távozik az Epic-től. Rod Fergusson producer tavasszal jelentette be a távozását az Irrational Game-hez, míg a People Can Fly kreatív igazgatója, Adrian Chmielarz hagyta el a hajót, miután az Epic felvásárolta a stúdiót.

Cliff B távozásával egy korszak zárult le a híres stúdió életében, sok sikert kívánunk neki a jövőben! Reméljük, hogy hallunk még felőle!