A tegnap befejeződött THQ feldarabolás egyik nagy meglepetése az volt, hogy a Darksiders-sorozatot jegyző Vigil Games nem kellett senkinek, a stúdióra és a franchise-ra egyelőre nincsen vevő. Most kiderült, min is dolgozott a csapat utoljára.

A THQ vezérigazgatója, Jason Rubin árulta el, hogy a csapat épp a Crawler kódnéven futó projektjén dolgozott. A kiadónál természetes volt, hogy az egyes csapatok megosztották egymással mindazt, amin dolgoznak, és Rubin elmondása szerint “leesett az állam”, amikor megláttam működés közben az új játékot. A vezér elmondta, hogy egy rendkívül újszerű, és kreatív játékról van szó, melyen mindenki meglepődött, annyira ígéretes volt.

vigillogo

Felvetődik tehát a kérdés, hogy akkor miért nem kellett a Vigil Games senkinek? Rubin szerint ez nem azért van, mert nem minőséget adtak volna ki a srácok a kezükből, más szempontok is felmerülnek egy adás-vétel esetén. Mint például az a tény, hogy a Vigil Games most készült el a Darksiders II-vel, melyből már jönnek a bevételek, és egy teljesen új IP-n dolgoztak, ami ugyebár kockázatot hordoz magában. Érthető tehát, hogy a lehetséges befektetők kétszer is meggondolták, hogy kell-e nekik egy olyan csapat, aki nem kecsegtet rövid távon bevétel lehetőségével, azonban kockázattal igen.

Rubin még nem mondott le arról, hogy a Vigil végre vevőre találjon, s ha így lesz, akkor az is elképzelhető, hogy egyszer mi is megláthatjuk a Crawler-t.