Az elmúlt egy évben rengeteg borsot tört az Ubisoft orra alá a Vivendi azzal, hogy szépen elkezdte felvásárolni a cég részvényeit. Múlt héten egy újabb tranzakcióval a részesedés tovább nőtt, közeleg a franciák végzete.

Korábban beszámoltunk már arról, hogy a felvásárlás réme fenyegeti a francia Ubisoftot, ugyanis a Vivendi agresszív terjeszkedésbe kezdett, és nekiállt felvásárolni a cég papírjait. A francia kiadó egy ideig megnyugodhatott, de a múlt héten újabb tranzakció történt.

A Vivendi részesedése a cégben immáron 20.1%, s a hatályos jogszabályok szerint 30%-os részesedésnél már nyílt ajánlatot kell tennie a felvásárlásra. Elmondásuk szerint erre még legalább hat hónapot várni kell, s nem céljuk az ellenséges felvásárlás, sokkal inább gyümölcsöző kapcsolatra törekednek.

Minderről más lehete a véleménye a Gameloft menedzsmentjének, akiket az éve elején támadott be agresszíven a Vivendi, és fel is vásárolta a cég papírjainak többségét. Ezt a lépést a vállalat elnöke, Michel Guillemot, aki egyébként az Ubisoft elnökének, Yves Guillemotnak a testvére, úgy aposztrofálta, mint tranzakciót, ami a Gameloft érdekeivel ellentétes volt.