Kis túlzással már csak egy hajszál választja el a Sony-t attól, hogy eladja a százmilliomodik PlayStation 4-et, derült ki a vállalat legfrissebb pénzügyi jelentéséből. Vélhetően a nyár végéig teljesítik ezt a mérföldkövet.

Az elmúlt 12 hónapban a PlayStation 4-ből 17,8 millió darab fogyott világszerte, amiből 2,6 millió darab az utolsó nagyedévben (január-március) talált gazdára. Az ezt megelőző egy évben 19 millió darab masina fogyott, így lassul a konzol dinamikája. Életciklusa alatt 96,8 millió darabot adtak el a gépből, ami olyan, mintha minden magyar állampolgár, beleértve az újszülötteket és a legidősebbeket is, fejenként tíz PlayStation 4-et vásárolt volna!

A Sony a következő egy évben, további lassulás mellett 16 millió kozol eladásával számol, miközben már mindenki a PlayStation 5-öt várja. Ebből könnye kimatekozható, hogy a hiányzó 3,2 millió darab vélhetően két hónap alatt összejön, így átlépi a PlayStation 4 a 100 milliós álomhatárt, melyet a Microsoftnál  majd sárga irigységgel fognak nézni.